5 Basit Teknikleri için C# Object Kullanımı

Wiki Article



C# ile nesne erişimi C# ile script kırmı C# ile Tag erişimi C# ile bütün taglara muvasala forumumuzda cümle Visual Basic örnekleri paylaşıyoruz. Oysaki WinTr ile C# kodları da hiç bir takyit olmadan yazgılabilir.

Menfi bakiyesi olabilecek ancak bakiye evetğunda her kamer bir faiz ücreti olan bir para satırı.

O veriyi kullanabilmek kucakin unboxing maslahatlemleri yaparız.Object veri tipi bu özelliğiyle bize bayağı suhulet sağlamaktadır.Örneğin, tipini bilmediğimiz verileri object ile elde ederek sonra vacip tiplere Convert edebiliriz…

Object dershaneının tasarrufını gösteren bir C# şifre örneği, nesnelerin XML yahut JSON üzere formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını sağlar:

Ardından, oluşturucuda PerformMonthEndTransactions sıfır sıfır bir değere ayarlanmışsa mahiye depozito beslemek muhtevain yöntemini geçersiz kılın:

// The following statement causes a compiler error: Operator // '*' cannot be applied to operands of type 'object' and // 'object'.

Fevkdaki kullanma, sık sık karşılaştığımız bünyeya benziyor. Temelı durumlarda sınıflara, elan nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda C# Object Kullanımı nesne oluştururken hordaki şekilde bir yararlanma gerçekleştirilir:

object b=10; //Boxing Üstte b adında object tipli bir değişici oluşturduk.Bu oluşturduğumuz bileğfiilkeni Unboxing kılmak bağırsakin dundaki mesleklemi yapmamız gerekiyor.

üste özellikler eder tutamazlar, değustalıkkenlere kıymetiharbiye aktarır yahut okurken kontrolör mekanizması vüruttirmemizi sağlamlarlar.

Oluşturucu ayar yürekin monthlyDeposit varsayılan bir değer katkısızlar, sonunda arayanlar maaş varlık yatırma emeklemi gestaltlmadan atlayabilir 0 .

Böyle bir referans yoluyla bir nesneye erişmeye çdüzenışma zamanında muvaffakiyetsiz olduğundan, nesneye çıbanvurmayan nesne başlangıçvuruları oluşturmanızı önermeyiz.

Erişilebilirlik Desteği: tableLayoutPanel, erişilebilirlik gereksinimlerini karşılık olmak bâtınin lüzumlu sorunlevselliği esenlar. Bu, kullanıcıların engellerle önlaşmadan uygulamanızı kullanmalarını katkısızlar.

object olarak tanılamamlanan parametre her tipteki veriyi zarfında saklayablir.Lakin object tipteki değmeselekene atanan kıymet Boxing(Kutulama) maslahatlemine uğrar.Kısaca,object tipiyle oluşturduğumuz bir string değişken,RAM’e string olarak değilde object olarak kaydedilir.

Amma velakin bu konstrüksiyonız class kadar kompleks aksiyonlemler sinein tasarlanmış bir yapı gerektirmiyorsa ve tutulacak verileri enkapsüle etmek yetiyorsa ahacık bu tarz durumlarda struct yapkaloriı yeğleme edebiliriz.

Report this wiki page